SLIDE1

Wednesday, April 29, 2015

RASPBERRY PI Project


Minggu ni Team kami semua sibuk menyiapkan tugasan KHAS yang dinamakan
RASPBERRY PI WORKSHOP untuk kanak-kanak/remaja lingkungan 12-18 tahun.

Dulu masa first aku dengar word Raspberry Pi, aku dah pelik dah, otak aku dah ingat
"Makanan ke?"
Apa? Raspberry Pie? Pie???
"Pie ni ke yang korang maksudkan?


bukan lah, bukan bukan dan langsung bukan
Raspbery Pi yang kami maksudkan adalah sejenis board berukuran ATM Card.
Kecil je namun Raspberry Pi board ni boleh buat macam-macam.
kalau korang rajin pergi kat https://www.raspberrypi.org/ dan korang akan tahu dengan lebih details akan kebolehan Raspberry Pi ni.
Ada yang boleh buat Robot, CCTV, Server, Frame gambar bergerak dan macam-macam aktiviti menarik yang boleh dilakukan, mende ni sesuai untuk kanak-kanak dan remaja kerana board sekecil ini mampu menghasilkan sesuatu inovasi yang Superb! Secara tidak langsung kita akan lebih mengeksplore dan memahami tentang programming dan sistem serta cara komputer berfungsi.

Kalau korang ada anak-anak, terutamanya yang minat IT atau korang sendiri nk tanamkan minat anak-anak dalamdunia teknologi dan inovasi, boleh join workshop kami.

Free sahaja.
nak lebih detail jom lah join Fb kami: https://www.facebook.com/openlabsmalaysia 

Terima Kasih
:)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...